Beste leden en toekomstige leden

Het is zover! De Nationale Veiligheidsraad heeft groen licht gegeven om de trainingen op de hondenschool volledig terug op te starten mits het respecteren van heel wat veiligheidsmaatregelen. Daarom zullen vanaf zondag 21 juni alle klassen opnieuw kunnen opstarten. Vanaf dan vallen ook de online inschrijvingen weg: u hoeft zich dan vooraf niet meer in te schrijven voor de lessen.

Aangepast uurrooster

Om samenscholingen te vermijden hebben we het lessenrooster tijdelijk aangepast. Er zal nu telkens een kwartier tussen de verschillende groepen voorzien worden om ervoor te zorgen dat iedereen de afstand kan bewaren bij het verlaten en het betreden van de terreinen. Daarom zullen de lessen in de A-klassen, de B-klas, de C-klas en de D-klas drie kwartier duren in plaats van een uur. De puppy-lessen blijven een half uur doorgaan. Hieronder vindt u het aangepaste uurrooster.

Woensdag
Prepups 19u-19u30 8 weken tot 12 weken oud
Kleine pups 20u15-20u45 12 weken tot 18 weken oud
Grote pups 21u-21u30 18 weken tot 24 weken oud
A-5 19u30-20u15 24 weken en ouder (5 lessen)
A en A+ 19u30-20u15
B en C 20u30-21u15
D 21u30-22u15
Zondag
Prepups 9u-9u30 8 weken tot 12 weken oud
Kleine pups 9u45-10u15 12 weken tot 18 weken oud
Grote pups 10u30-11u 18 weken tot 24 weken oud
A-5 11u15-12u 24 weken en ouder (5 lessen)
A en A+ 11u15-12u
B en C 10u-10u45
D 9u-9u45

Maatregelen

Graag willen we uw aandacht vestigen op enkele belangrijke veiligheids- en gezondheidsmaatregelen waaraan alle geleiders zich moeten houden om te kunnen deelnemen aan een les.

  • Kom ongeveer een kwartier voor het voorziene tijdstip naar de hondenschool.
  • Zorg er bij het parkeren voor dat er anderhalve meter afstand is tussen uw auto en de auto’s naast u.
  • U mag met uw hond naar de plasweide gaan, maar zorg ervoor dat de anderhalve meter afstand tussen de geleiders gerespecteerd wordt.
  • Omwille van de veiligheid zijn er tijdelijk geen schoppen beschikbaar op de plasweides. Elke geleider neemt verplicht poepzakjes Volle poepzakjes dienen mee naar huis genomen te worden.
  • Op het terrein houdt u minstens anderhalve meter afstand van de andere geleiders en van de instructeur. Er zullen duidelijk plaatsen voorzien zijn op het terrein, aangeduid door kegels, waar u als geleider kunt plaatsnemen.
  • Indien de afstand van anderhalve meter niet gerespecteerd kan worden in een oefening, dan is het verplicht om een mondmasker te dragen. Alle geleiders moeten dus een mondmasker meebrengen naar de les.
  • Neem ook altijd je lidkaart mee naar de training.
  • Wanneer de les afgelopen is, gaat u zo snel mogelijk naar uw auto om contact met andere geleiders te vermijden.
  • Een toiletbezoek is mogelijk. Gelieve wel telkens voor en na elk toiletbezoek de toiletbril en de doorspoelknop te ontsmetten met de desinfecterende spray. Er mag uiteraard maar één persoon tegelijk naar binnen, ook al zijn er twee toiletten.
  • Het is niet toegestaan om toeschouwers mee te brengen. Er mag maar één geleider per hond aanwezig zijn op de hondenschool en dat is de geleider die vermeld staat op de lidkaart.

De kantine blijft nog steeds gesloten voor consumpties. Enkel het secretariaat zal open zijn. Er mogen maximum vier personen aanwezig zijn in de kantine voor administratieve doeleinden (inschrijving, inlichtingen, aankopen hondenvoer, aankopen leiband, …)

Let op: De maandelijkse overgangsexamens gaan pas vanaf september opnieuw van start. We hebben besloten om eerst rustig op te starten en alle honden opnieuw te laten wennen aan de wekelijkse trainingen. Vanaf september kunt u opnieuw deelnemen aan de overgangsexamens.

Wij hopen dat we u hiermee voldoende geïnformeerd hebben en kijken ernaar uit u te verwelkomen in een van onze lessen. Laten we ons samen strikt aan de veiligheidsmaatregelen houden, zodat we u op een veilige manier kunnen begeleiden bij de opvoeding van uw hond.

Het voltallige instructeursteam van de Affligemse Hondenschool wenst u een veilige heropstart!